Annonce

Miljøvenlige og bionedbrydelige rengøringsmidler

Rengøring og især rengøringsmidler bliver der hver dag brugt rigtig meget af i hele verden. Rengøring er en god ting, men det skal gøres på den rigtige måde, for mange rengøringsmidler kan nemlig være både skadelige for dig og miljøet.

I værste fald kan skrappe rengøringsmidler forårsage irritationer, forurene naturen og være allergifremkaldende. Derfor er det vigtigt at vælge allergivenlige rengøringsmidler for din egen skyld og miljørigtige rengøringsmidler der er bionedbrydelige for miljøets skyld.

Her får du lidt hints til hvad du kan gå efter for at finde de rigtige rengøringsmidler.

Mærkninger og certifikater

Der findes mange mærkningsordninger til mange forskellige varetyper og du kender sikker en hel del af dem. Nogle er disse mærker bruges også på rengøringsmidler, som din garanti for at her er der et miljømærket produkt. Du kan blandt andet kigge efter disse miljømærker:

  • Svanemærket
  • Ecocert
  • Vegan

Det kan altid diskuteres hvor gode disse miljømærkninger er, for de er kun så gode som de krav de stiller. Men i langt de fleste tilfælde vil du få et bedre rengøringsmiddel ved at vælge produkter med disse mærker vs. produkter uden disse miljømærker.

Produceret i EU

I EU er der opstillet en lang række krav for hvad man må bruge at ingredienser i rengøringsmidler, og særligt hvis de skal opnå forskellige mærkningsordninger som herover. Du kan altså med fordel købe rengøringsmidler produceret i EU – og endnu bedre hvis de er produceret i Danmark.

En anden fordel ved at købe produkter der er produceret i EU el. Danmark er at du også spare miljøet, fordi transporten er kortere fra producent til forbruger.

Der er i løbet af de seneste par år poppet rigtig mange nye rengøringsmærker op, der har fokus på at lave miljøvenlige rengøringsmidler. Du kan få et overblik over nogle af de bedste miljørigtige og bionedbrydelige rengøringsmidler her hvor du også kan se hvor de forhandles.