Annonce

Hvad er en aktiesparekonto?

Skal du til at investerer i aktier og ved du ikke hvad en aktiesparekonto er? En aktiesparekonto er en konto som du kan oprette enten hos saxo Bank eller Nordnet og så kan du bruge den til at investerer i aktier med. Nu tænker du måske at du lige så godt kan få banken til at købe aktier for dig? Men det kan faktisk slet ikke betale sig, det kan sagtens være du kan tjene en profit på det, men du har mulighed for at tjene meget mere ved at gøre det selv via din aktiesparekonto.

Når du opretter en aktiesparekonto igennem Saxo bank, som er dem vi anbefaler du bruger, så skal du ikke være nervøs for at få et skattesmæk, da de nemlig indberetter dit overskud for dig til skat. Og det er faktisk en af de største grunde til at danskerne ikke investerer i aktier. For hvem har ikke prøvet at indberette noget til skat og har opgivet, fordi det er helt umuligt at finde ud af? Det har de fleste, men ved at bruge saxo bank slipper du altså for det. Det er vigtigt du ved at det kun er saxo bank som tilbyder denne service, ved at bruge nordnet skal du selv indberette det via din forskudsopgørelse.

Der er mange fordele at hente ved at investerer via en aktiesparekonto. En af dem er at du slipper for at betale en høj skat af dit overskud. Du betaler nemlig kun 17% i skat af dit overskud hvis du køber og sælger aktier via din konto, i stedet for de normale 27% du skal betale hvis du får banken til det eller via et frit depot.

Jeg håber du er blevet klogere på hvad en aktiesparekonto er og hvorfor du bør oprette en inden du begynder med at investerer. Har du brug for mere information om forskellige aktier, så kan du med fordel besøge vores side aktierdk.dk, hvor vi har skrevet mere end 100 forskellige indlæg om aktier.