Generelt

Sådan får du råd til at lave mere af alt det, du elsker

Det er ikke altid nemt at få råd til alt det, du godt kunne tænke dig. Men i virkeligheden kan du få råd til mange flere af de ting, som du gerne vil have, end du lige går og tænker. Det kræver nemlig blot, at du lærer at prioritere dine penge og spare på de ting, som ikke er så vigtige for dig.

Skær ned på impulskøb når du køber ind

Du kender garanteret det med, at der altid ryger flere ting ned i din kurv, end du egentlig havde regnet med at købe. Du lader dig friste af forskellige impulskøb igennem hele butikken. Det er rigtig nemt at lade sig friste i øjeblikket, men det er bl.a. den slags ting, som kan tage hårdt på budgettet i det lange løb. Hvis du f.eks. gerne vil prioritere at bruge dine penge på en rejse, kan du minde dig selv om, at du skal skære ned eller helt droppe dine impulskøb. I stedet kan du gøre det til en vane at lægge et lille beløb til side til din opsparing hver gang, du har handlet ind.

Spar penge på dine faste udgifter

Der er nogle faste udgifter, som du ikke kan ændre så meget på, men der er også nogle, som du faktisk kan arbejde på at gøre mindre. Med en luft til luft varmepumpe fra Midtjysk El Center kan du f.eks. nedsætte din varmeregning med tiden. En varmepumpe er en billig varmekilde sammenlignet med de fleste andre, fordi den bl.a. bruger langt mindre energi end den selv producerer. Derfor er det et rigtig godt køb, hvis du vil lave en investering, der kan spare dig for mange penge i fremtiden. De penge som du fremover sparer på varme, kan du i stedet lægge til side til de ting, som du elsker.