Generelt

Nyd aftenen i godt selskab med nem og god mad

Du kender måske til frustrationer som disse: Det er lørdag aften, og du er fuld gang med at forberede mad til dig og dine gæster. Tiden er knap, der er madopgaver i massevis, køkkenet roder, og du er endnu ikke klædt om..

En stressende situation, som mange helst vil undgå. Men hvad nu, hvis maden kunne passe sig selv og på samme tid levere en top kvalitet?

Forestil dig et stykke langtidstilberedt kød ved lav varme – perfekt mørt.

Ved brug af sous vide teknikken kan du servere et kvalitetsmåltid for dine gæster uden at bruge flere timer i køkkenet. Det handler vel om at være afslappet og til stede i dine gæsters selskab – så hvorfor ikke komme madforberedelsen i forkøbet?

Sous vide teknikken er efterhånden meget udbredt og bruges også på flere toprestauranter verden over, så hvorfor ikke bruge den i dit eget hjem? Vi ønsker jo alle veltilberedt kød med den perfekte mørhed og mere tid til os selv og vores gæster.

Mulighederne for tilberedelse er mange.. Kød, kartofler og grønsager kan blandt andre tilberedes med en sous vide. Så hvad står menuen på denne lørdag aften..?

Sous vide – også effektiv i den travle hverdag

Det er ikke kun i weekenden, hvor sous vide teknikken viser sig at være nyttig. I en travl hverdag, som mange børnefamilier har i dag, er sous viden en mulighed for at aflaste forældre i køkkenet og samtidig servere god hverdagsmad uden den helt store forberedelsestid om eftermiddagen.

Sæt din sous vide over om morgenen og opnå mørkt kød om eftermiddagen, når du kommer hjem. Brug herefter kun et par minutter på at stege kødet, så der opnås en sprød stegeskorpe inden servering.

Hvis menuen ikke står på steg, så brug da sous viden til eksempelvis kylling, fisk, kartofler eller grønsager. Pointen er, at det er nemt at forberede hverdagsmaden og endda pifte den lidt op med en sous vide. Forældre får dermed mere tid til andre ting end madlavning om eftermiddagen i hverdagen.

Der findes et utal af sous vide kogebøger, der guider dig igennem processen og giver eksempler på opskrifter til den travle hverdag og til weekendselskaberne.