Categories
Annonce

Sådan klæder du dig godt på til vinter i stalden

Der er ingen tvivl om at sommeren er borte, og at vinteren ikke er langt fra os. Dagene bliver kortere, og kulden sniger sig langsomt ind på os. Det betyder også at vi skal til at grave vintertøjet frem, så vi ikke behøver at fryse tæerne af i stalden hele vinteren. Som et ægte hestemenneske, ved du at tiden med hestene bare er sjovere når man ikke fryser. Vinter i stalden er ikke for dem som er starte med kulden, og man lærer med tiden at god påklædning næppe er køn.  

Nu kommer tiden hvor alle i stalden ligner oppustede badedyr, fordi de har 3 tusind lag af tøj på for ikke at komme hjem helt forfrosne. At være hestemenneske indebærer også den tid om vinteren hvor det ikke altid er solskin og fuglekvidder at være i stalden i flere timer ad gangen.  

Som hestemenneske er sommeren uden tvivl den årstid som er mest gavmild ved os. Vinteren med heste kan være lang, kold og mørk, men den har alligevel sin charme når man bliver god til at tage den rette beklædning på.  

Lag på lag på lag – det er vejen frem 

Når det gælder om at holde kulden godt på afstand, er gode lag nøglen der passer i låsen. Start med et par gode vinter ridebukser, og gerne en god langærmet af fx uld. Uld som underlag er supergodt fordi det transporterer sved, men samtidig holder dig varm. Derefter er det godt med et par gode solide og vandtætte sko.  

Handsker, hue og halstørklæde holder på varmen de steder hvor man som menneske mister mest varme; nemlig der hvor huden er tynd og der er kort ind til blodet. Desuden er bevægelse også noget som kan holde dig godt varm. Pas på med at sidde for lang tid stille, så sniger kulden sig ind på dig.