Categories
Annonce

Guide: Sådan køber du din første aktie

At købe og sælge aktier kan udefra og uvidende set lyde som en kompleks proces kun børsmæglere, bankdirektører og professorer vil være i stand til. Sandheden er dog langt fra dette, og blot med lidt råd og vejledning med på vejen, vil enhver være i stand til at fungere som aktionær og foretage sin første investering.

Hvis du aldrig før har foretaget en investering, kan det meget naturligt virke skræmmende at skulle kaste sine penge ud i uvisheden. Aktiemarkedet er nemlig uforudsigeligt, og du vil derfor ikke være forbundet med en direkte sikkerhed når du vælger at investere. Med det sagt, er der dog visse investeringstyper og virksomheder som er mere sikre end andre.

Opret dig på handelsplatform

Førend du kan købe din første aktie, skal du finde en handelsplatform med lave gebyrer og mange investeringsmuligheder. Dernæst skal du oprette en konto, for derefter at overføre dine penge til denne pågældende konto. Disse trin er forholdsvis nemme at tilgå, og mange platforme guider dig direkte i begyndelsen.

Vælg en virksomhed du kender

Er du førstegangskøber, kan det klart anbefales, at man vælger en mere sikker virksomhed som man er bekendt med. En fordel er derfor at vælge danske aktier, da dette er danske virksomheder som man formodentlig har kendskab til fra nyhederne og i givet fald nemt kan finde uddybende information om.

Hermed er man bevidst om hvilket produkt/ydelse man investerer i, og samtidig vil det være nemt at gå ind i deres årsregnskab og skabe et overblik over deres økonomiske situation. De fleste handelsplatforme foretager hitlister af nogle af de mest populære danske såvel som udenlandske virksomheder, hvorved det er nemt at finde en dansk virksomhed som er i vækst.

Køb din aktie

Når du har fundet frem til hvilken virksomhed du ønsker at investere i, og som forventes at skabe et positivt afkast, er det tid til køb. Da aktiemarkedet ændrer sig dagligt, kan det sommetider være værd at vente et par dage indtil kursen falder en anelse. Jo billigere du kan købe din aktie, jo bedre.

Mange af de større danske virksomheder er børsnoteret til flere millioner, og prisen for en aktie vil derfor også være højere frem for en lille ukendt virksomhed hvor risikoen ville være større. Når du vurderer at aktien er til den rette pris, skal du blot angive antallet af aktier du ønsker at købe, for herefter at trykke indbetal nu. Pengene trækkes på din konto, og du er nu ejer at din første aktie.