Generelt

Hvordan planlægger du din sommerfest?

At holde en sjov sommerfest behøver ikke at koste en formue. Med lidt kreativitet og planlægning kan du arrangere en mindeværdig fest, selv på et lille budget. Læs med her, for at få vores bedste tips til at holde sommerens bedste fest uden at sprænge budgettet.

 

Planlægning og budget

 

Start med at planlægge din fest i god tid for at undgå at bruge penge i sidste øjeblik. Lav en budgetplan og overvej, hvor mange gæster du vil invitere, og hvad dine prioriteter er for festen.

 

Kig efter tilbud i supermarkederne og vælg enkle retter, der er nemme at lave i store mængder, som f.eks. grillmad eller pastasalat. Du kan også bede dine gæster om at medbringe en skål til en fælles buffet. Køb billigere drikkevarer som sodavand, iste og billigere øl og vin.

 

Billigt inventar og dekorationer

 

I stedet for at leje dyrt udstyr, kan du købe billige plast stole og plastborde, som du kan bruge til fremtidige fester eller bruge til picnic og udendørs arrangementer. Gør brug af naturen til at dekorere til festen. Saml blomster og grene til en smuk buket eller lav en naturlig bordløber med blade og blomster. Brug også farverige plastik dug og balloner til at skabe en festlig stemning.

 

Lav dine egne festartikler som invitationer, bordkort eller festlige bannere. Der er masser af tutorials online, der viser dig, hvordan du kan lave flotte og personlige festartikler uden at bruge mange penge.

 

Underholdning og involvering af gæster

Planlæg en række sjove aktiviteter, der ikke koster meget. En musikafspiller med en god playliste, en volleyball- eller badmintonbane, eller en fotoboks med rekvisitter kan skabe sjove og mindeværdige øjeblikke for dine gæster.

 

Spørg dine gæster om de har nogle spil eller aktiviteter, de gerne vil bidrage med. Måske har nogen en guitar, de kan spille på, eller et spil, de kan introducere til festen.