Bag om druen: Lækker, krydret og sød rødvin
Zinfandel-rødvinen er perfekt til krydret og stærk mad, fordi den har en naturlig sødme. Rødvine på zinfandel-druer giver dig frugtige og bløde vine, med et strejf af chokolade og kakao. Det er en yderst delikat smag, som er fyldig, cremet og med masser af varme i smagen. Zinfandel-vinen har også en højere alkoholprocent end andre rødvine, hvilket biddrager til den ekstra fylde i smagen.
Historien bag druen
Man forbinder oftest zinfandel-druen med Californien, men en DNA-test har vist noget andet. Man har nemlig fundet ud af, at zinfandel-druen er den selv samme drue, som der bruges til den italienske vin primitivo. DNA-testen viser sågar, at både zinfandel-druen og primitivo-druen stammer fra Kroatien. På trods af, at druen har europæiske rødder, er zinfandel-druen og rødvinen blevet en stolthed for Californien. Man var længe overbevist om, at det var en amerikansk drue, indtil andet blev bevist.
Hvad er forskellen på zinfandel og primitivo?
På trods af, at druerne til zinfandel- og primitivo rødvinene stammer fra den selv samme kroatiske druesort, så er de ikke ens. Forholdene som druerne vokser under, spiller en stor faktor i, hvordan rødvinen kommer til at tage sig ud. Zinfandel-druen trives godt i Californien, under de varme tørre somre og kølige vintre. Druen får en lang modningssæson, som er nødvendig for en ordentlig modning. Primitivo-druen får også rigeligt med solskinstimer i Italien, men den bagende sol kan være en udfordring for bevarelsen af syren i druerne, og den kan medvirke til, at frugten koger ud.
Hvilken type mad passer zinfandel-rødvinen til?
Den søde og frugtige smag i zinfandel-rødvinen passer godt til stærk og krydret mad, og egner sig også godt til julebordet. Krydderier, der klinger godt med zinfandel, er f.eks. peber, chili og karry. Retter med svinekød, kalkun eller kylling er også utrolig velegnede til zinfandel-rødvinen.