Mad

Tips til brownie

Er du vild med brownie? Og bare kage generelt? Så er du ikke den eneste. Her får du et par tips til at lave den – måske – bedste brownie. Du kan servere den, når du får gæster til kaffe eller som dessert efter hovedretten. Brownien kan spises alene, men kan også spises sammen med noget vaniljeis eller frisk frugt.

Det er forskelligt, hvordan vi foretrækker en brownie. Nogle vil gerne have den så snasket som muligt, mens andre gerne vil have den fast som en almindelig kage. Du kan tilpasse bagetiden alt efter, hvordan lige netop du foretrækker din brownie.

Tips til din brownie

Når du laver din brownie, så skal den altid laves med god chokolade. Det kan være en Valrhona (eller lignende) eller blot en almindelig 70% chokolade fra supermarkedet. Du skal ikke bruge en chokolade, som har en højere procent end 70, da den så bliver for bitter.

Brug bagepapir så du slipper for en masse rengøring. Dette gælder især, hvis du gerne vil have en snasket brownie, da den med garanti vil hænge fast.

Hold øje løbende. De første 15 minutter kan du lade ovnen klare arbejdet selv. Derefter skal du holde øje, da alle ovne er forskellige. Derfor kan en perfekt snasket brownie skulle have 20 minutter i en opskrift, men måske kun 18 minutter i din ovn, så det er vigtigt at holde øje. Du kan tjekke din brownie med en gaffel eller en kødnål.

Når du har taget din brownie ud af ovnen, så lad den stå i minimum en time. Den skal have tid til at sætte sig, så selvom det er fristende at spise et stykke med det samme, så må du vente lidt.

Hvis du ønsker en opskrift på en lækker brownie, som kan laves helt snasket, så kan du finde denne her.