Musik

Højtalere – du får hvad du betaler for

Vi skal ikke voldsomt mange år tilbage i tiden, til hvor de fleste fik deres lyd fra stereoanlæg i stuerne, eller fra en lille radio i køkkenet. Stereoanlæggene er i de fleste danske hjem blevet smidt ud, da man alligevel ikke længere kan købe en CD at putte i dem. Radioerne er der også efterhånden langt imellem. Det hele er nemlig blevet overtaget af mobiltelefoner og tablet, som er blevet vores primære kilde til lyd i de danske hjem.

I stedet for store gulvhøjtalere, der fylder det halve af en stue, så har rigtig mange investeret i trådløse højtalere der enten kører via Bluetooth eller via WiFi. Blandt de største spillere på markedet herhjemme finder man producenter som Libratone (der startede som dansk firma, men nu er solgt), B&O og ikke mindst Sonos, der stadig er det mest udbredte. Alle producenter der står bag gode højtalere med en klar og fremragende lyd.

Gå efter kvaliteten

Der findes de store producenter af gode kvalitetshøjtalere, men der findes også alle de andre, og her skal man være mere opmærksom, når man investerer i lyd til hjemmet. Det er nemlig meget langt fra alle modeller, der er pengene værd, selvom de er billige. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, kan du finde guides til både højtalere og headsets her.

Det kan være fristende at købe højtalere til alle rum, da de er er billige, men i langt de fleste tilfælde, vil det være en langt bedre løsning, at købe nogle dyrere og stedet rykke dem rum til rum, hvis du skal bruge dem i flere rum. Det er nemlig det smarte ved trådløse højtalere, at de er lige til at rykke rundt med.

Der er en kæmpe stor forskel på lyden i højtalere, om du giver 500 kroner for en højtaler, eller du giver 2000 kroner, men på sigt er der ikke skyggen af tvivl om, at du kommer til at fortryde, at du har betalt mere, for kvaliteten er derefter.