Mad

Gas eller kulgrill?

Vi danskere elsker at grille. Nogle gør det hele året, mens de fleste af os holder os til det sene forår og sommeren. Det betyder også, at højsæsonen for at vende bøffer og grille pølser nærmer sig med hastig skridt. Når det kommer til grille, er der især et stort spørgsmål der kan dele vandene: Gas eller kulgrill?

Der er nogen der sværger til det ene, der er nogen der sværger til det andet. Så er der dem der ikke har en holdning, og dem der bruger begge dele. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, så kan du læse lidt fordele og ulemper ved begge typer her:

Kulgrillen

En af grundene til at mange sværger til kulgrillen er, at det er lidt mere autentisk, og at kød typisk tager mere smag fra briketter og kul, end det gør fra gas. Det er svært at få den samme røgede smag fra en gasgrill.

De fås naturligvis i mange forskellige typer og varianter, men man kommer nok ikke uden om den klassiske runde kuglegrill fra Weber, når man snakker om kulgrill i Danmark, hvor det er den helt store vinder.

Gasgrillen

Gasgrille som disse er inden for de sidste 5-6 år nærmest eksploderet i popularitet og er for mange en form for udekøkkener, hvor der både er bord og kogeplader udover grillristen, hvilket er en af fordelene ved gas.

Man kommer dog heller ikke uden om, at den helt store fordel ved gasgrillen er, at den er klar på ganske få minutter. Fra man tænder den og til risten er varm, går der ganske få sekunder. Man skal altså ikke planlægge det i tyve minutter før – det er bare at tænde på kontakten, som man man gør på sine kogeplader.

Hvis det skal være nemt og enkelt er den klare vinder da også gas, men hvis man går lidt mere på i smagen og gerne vil hygge med det, har kul helt klart charmen og sjælen på sin side.