Problemer med lymfekredsløbet

Forsiden
Sygdomme og symptomer
Alternativ behandlingsformer
Vitaminer og mineraler
Mad og sundhed
Graviditet og fødsel
Hvem er BioNordic
Spørg naturterapeuterne
Alternativ Netshop
Telfeonguiden
Kontakt BioNordic
  Lymfekredsløbet er et understøttende system til blodkredsløbet ved at det fjerner væske fra vævene. Lymfekredsløbet er et kredsløb med indskudte filtersystemer.

  I kapillærerne sker der en udveksling af stoffer opløst i væske. Denne udveksling drives af det parakapillære kredsløb, et resultat af det specielle trykforhold. Proteinmolekyler, hovedsagelig Globulin, kan ikke passere kapillærvæggene, hvilket skaber et kolloidosmotisk tryk. Det er dette tryk der driver vand indeholdende ilt og næringsstoffer ud fra kapillærets arterielle ende. I den venøse ende bliver det inadrettede tryk, grundet proteinkoncentrationen større, med det resultat at vand indeholdende affaldsstoffer og kuldioxid søger ind i kapillæret i den venøse del.

  Der er ikke helt balance idet der strømmer mere væske ud end ind. En del af væsken bliver tilovers og der sker en ophobning. Overskudet fjernes af lymfekarrene, der virker som drænrør. Lymfen strømmer til større lymfekar der fører lymfen mod venerne ved halsen. Overskudet af vævsvæske passerer en eller flere lymfeknuder, der virker som filtre i lymfekredsløbet. Der samles 2-4 l lymfe pr dag. Lymfen fjerner proteiner fra vævsvæsken for at undgå ødemer. Lymfekredsløbet deltager også i transport og optagelse af fedtstoffer fra tarmsystemet.

  Lymfekredsløbet deltager sammen med lymfeknuderne i kroppens forsvar. De fleste lymfeknuder drænerer et bestemt område og betegnes regionale lymfeknuder. Terminale lymfeknuder er placeret efter regionale og samler lymfe fra flere af disse. Opgaven er at filtrere uønsket materiale. I lymfeknuder findes makrofager, T-lymfocytter, B-lymfocytter med specifikke forsvarsopgaver.

  Symptomer ved et trægt lymfesystem:

  1. Hvor der er et trægt lymfesystem kan der være udefinerbare lokale smerter.
  2. Kan give ophobninger i led, hvilket giver varmefornemmelse kombineret med smertefornemmelse.
  3. I øjnene ses en aflejring i det yderste af irisperiferien. Det ses ved hvide klatter/perler der ligger hele vejen rundt i irisperiferien. (Under Alternative behandlingsformer ses et billede under irisanalyse. Det er det billede som svarer til den hydrogenoide konstitution)
  Hvordan kan der komme mere gang i lymfesystemet:

  1. Massage eller lymfedrainage
  2. Sauna
  3. Motion hvor de store muskelgrupper belastes.
  4. Cellesalte: Kalium Chlor. (Se netshoppen)
  5. Spenglersan E
  6. Nigersan eller Sancombi. (Enderleinprodukter)
  7. Lymphomyosot (Homøopati/Heel)
TIL TOPPEN

Bionordic skal oplyse, at virkninger af råd og behandlingsformer, relateret til specifikke lidelser, ikke er dokumenteret. De oplysninger som findes her på siden har til formål at skabe velvære. De er ikke tænkt som erstatning af lægeordineret medicin og behandling. Anvendelse af oplysninger på siden bør ske i samråd med læge. Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar for brugen af de oplysninger som findes her på siden.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved