Magnetterapi

HVAD ER DET?

Magnetterapi er behandling af folk, hvor de bliver placeret i et magnetfelt som kan reguleres i styrke og frekvens afhængig af problem.

De terapeutiske virkninger ved magnet terapi kendetegnes ved forøget forsyning af blod til karrene, forbedret vævsilt-optagelse og nerveregeneration.

Den forbedrede blodtilførsel/blodgennemstrømning er gavnlig ved utrolig mange sygdomme, især hvor der er direkte forstyrrelser i kredsløbet.

Der er mange dokumenterede undersøgelser der viser, at den forøgede blodgennemstrømning ikke skyldes forøgelse af blodtryk eller hjerteslag, men at det skyldes en udvidelse af det arterielle blodkar net.

VIRKNING

Patienter der har ringe blodcirkulation i hænder, ben og fødder har ofte en følelse af øjeblikkelig varmefølelse i de nævnte områder.

Varmefølelsen opstår, fordi blodgennemstrømnings hastigheden bliver forøget, samtidig med at alle små kar i hudoverfladen får ny tilførsel af ilt, næring og at affaldsstoffer bliver fjernet. Efter behandling kan der være en følelse af træthed, og der kan føles mindre stivhed i muskler.

Efter en serie af behandlinger vil der være renset så meget ud, at kredsløbet fungerer bedre. Cellens stofskifte bliver forbedret, og der sker betydelig bedre udskillelse af giftstoffer.

Magnetterapi er ligesom zoneterapi, akupunktur m.v. med til fremme en forøget udskillelse af affaldsstoffer. Kroppen bliver stimuleret til at udskille hurtigere og i mere koncentreret form.

Reaktioner herpå kan være ændring i kropssveden, øget urinmængde og afføring samt lugt af disse.

Tidligere sygdomme kan blusse op kortvarigt. Man kan sige, at man må igennem alle den pågældende sygdoms faser bagfra for at opnå et resultat. Dette skal betragtes som et sundhedstegn idet kroppen er i gang med at skille sig af med gamle dårligdomme.

Magnetterapi kan kun være med til at normalisere en tilstand, man kan ikke overbehandle. Der er foretaget mange undersøgelser der dokumenter magnetspolernes effektivitet. Således anvendes magnet terapi af læger, fysioterapeuter og på hospitaler forskellige steder i Europa. Der skal være reaktioner efter 2-4 behandlinger ellers er det fordi man ikke kan hjælpes, eller at doseringen skal ændres.

Normal behandling er hver anden dag i ca. 11/2-2 uger, hvorefter efterfølgende behandling er 1 eller 2 behandlinger ugentlig. Sportsskader med evt. brud må gerne behandles to gange dagligt.

KONTRAINDIKATIONER

  • Gravide bør ikke få magnetterapi i deres første graviditetsmåned, i de efterfølgende måneder kun med lav intensitet. Længere henne i graviditeten kan det ligefrem være gavnlig idet den øgede ilt optagelse kan være til gavn for begge.
  • Magnetterapi skal ikke gives til folk med tarmblødninger.
  • Hvor der stærk og kortvarig menses, bør det ikke gives.
  • Folk med indopereret pacemaker skal ikke have magnetterapi.
BIVIRKNINGER

Der er ikke konstateret bivirkninger ved magnetfelt terapi.

TIL TOPPEN

Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar direkte eller indirekte for nogen handling, skade eller gene som følge af brug af de råd og oplysninger, der er tilgængelige på www.bionordic.dk.

Alle oplysninger og råd bringes som forfatteren har ønsket det, og der gives ingen garanti for indholdets korrekthed. Bionordic har copyright på alle tekster der findes på siden. Gengivelse og kopiering er forbudt.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved