Laserterapi

HVAD ER LASERLYS?

Laser er en lyskanon der udsender milliarder af fotoner (energi) der bevæger sig i bølger. Laserlys adskiller sig fra almindelig lys ved, at laserlyset bølger er sammenfaldende, hvorimod bølgerne i almindelig lys støder sammen. Det betyder, at laserlyset ikke frigør energi til varmeudstråling. Energien frigøres først der hvor lyset rammes.

HVORDAN VIRKER DET?

Undersøgelser viser, at laserlys påvirker de celler som udsættes til lysets energi/fotoner, således at cellernes aktivitetsniveau øges. Man kan tale om en overførelse af energi til cellerne. Det resulterer i en øget blodgennemstrømning i de steder som behandles med lyset. Energiproduktionen øges med forbedret cellefunktion til følge.

• Der vil være en hæmmende virkning på hævelse, smerte og rødmen.
• Smertestillende virkning via frigivelse af endorfiner som er kroppens eget smertestillende stof.
• Øget frigivelse af proteinet collagen hvilket udnyttes til hudlidelser og eksempelvis forebyggelse af rynker.

PRIMÆRE VIRKNINGSOMRÅDER

• Behandlingserfaringer viser at laserlys kan stoppe udbrud af eksemer og psoriasis.

Hårtab
Nogle undersøgelser synes at indikere, at laserlys kan have en effekt på hårvækst og cellernes evne til at reproducere sig. Blodgennemstrømning kan øges i de områder der udsættes for laserlys, så hårtabet kan stoppes, måske kan det endda være med dannelse af nye hårsække, hvad man egentlig regner for umuligt. Flere undersøgelser må foretages, før man endeligt kan vurdere laserlys evne med hensyn til hårtabsproblemer.

Idrætsskader
Ved alle former for skader i bevægelsesapparatet vil ophelings processerne accelerere, hvilket betyder en kortere skades periode. Lindring mærkes ofte allerede efter 1. behandling.

Akupunktur virkning
Ved at påvirke akupunktur punkterne med laserlys, vil man kunne opnå akupunktur lignende virkning. Navnlig påvirkning af overfladiske meridianer og varmeudnyttelse via moxa kan minde om virkning med laserlys.

Der er ingen bivirkninger og smerte forbundet med laserbehandlingen, der kan sommetider mærkes en smule uro og varme i de behandlede områder.

Man må nok erkende at man ikke kan løse alle problemer med laseren, men den har sin berettigelse i de områder der er beskrevet under de primære virkningsområder.

TIL TOPPEN

Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar direkte eller indirekte for nogen handling, skade eller gene som følge af brug af de råd og oplysninger, der er tilgængelige på www.bionordic.dk.

Alle oplysninger og råd bringes som forfatteren har ønsket det, og der gives ingen garanti for indholdets korrekthed. Bionordic har copyright på alle tekster der findes på siden. Gengivelse og kopiering er forbudt.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved