Kiropraktik

Kiropraktik er en metode til behandling af sygdomme der udnytter samspillet mellem nervesystemet og rygsøjlens led til behandling af forskellige sygdomme. Når en nerve bliver klemt, taler man om en tryklæsion, og dette er forklaringen på mange smertetilstande i ryggen og andre steder.

Ved direkte og vedvarende afklemning af en nerve forstyrres dens evne til impulsoverførelse. Inden for kiropraktik arbejder man i dag også med begrebet tryklæsion. Nerven bliver irriteret og overaktiv, og den sender for mange og får dårligt kontrollerede impulser ud til forskellige organer. I denne situation er der nødvendigvis ikke smerter relateret til problemet.

Irritation kan være opstået ved betændelse i det overbelastet led, og den heraf følgende hævelse af væv omkring nerven kan give forstyrrelse i blodomløbet samt irritation.

Irritation kan også opstå, når leddet bevæges i yderstillinger med periodevis tryk på nerven.

Kiropraktisk behandling er manipulation af led med specifikke håndgreb, hvorved man retter rygsøjlens led.

• Man kan sætte led på plads.
• Løsne led der er fastlåste.
• Omrokering af bløddele som ledbånd og bruskskiver.

Et velfungerende nervesystem er vigtigt til bevarelse af sundhed.

TIL TOPPEN

Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar direkte eller indirekte for nogen handling, skade eller gene som følge af brug af de råd og oplysninger, der er tilgængelige på www.bionordic.dk.

Alle oplysninger og råd bringes som forfatteren har ønsket det, og der gives ingen garanti for indholdets korrekthed. Bionordic har copyright på alle tekster der findes på siden. Gengivelse og kopiering er forbudt.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved