Farveterapi

Ideen om at anvende farver til at fremkalde visse psykologiske reaktioner har været brugt i både den græske og den Egyptiske oldkultur.

Farver opstår pga. subtile forandringer i atmosfære trykket. Denne ændring i tæthed registreres ikke kun i øjet, men også på huden eller overfladen af alle levende mekanismer. Rent faktisk kan folk der ikke kan se kan reagere på farver på samme måde som folk der kan se. Man vurderer at ca. 90 % af de sanseoplysninger der er til rådighed for hjernen kommer via øjnene.

Man kender lysets betydning for dannelsen af D-vitamin ,og dets betydning på det hormonelle system i forbindelse med vinterdepression. Samtidig ved man også at for meget lys påvirkning har en ældnings virkning på kroppen.

I farveterapien anvendes det naturlige farvespektrums farver hvilket vil sige: rød, orange, gul, grøn, turkis blå, violet, magenta rød. De røde farver har de længste bølgelængder, de laveste frekvenser og mindst energi, mens de violette farver har de korteste bølgelængder, de højeste frekvenser og mest energi. Energi i sollys har alle farvebølgelængder fra ultraviolet til infrarød i næsten ligelig fordeling. Vi kan se en genstands farvers farver, når vores øjne tolker bølgelængder af lyset som genspejles.

Generelt udsætter den røde ende af spektret kroppen for spænding, mens den blå ende af spektret gør kroppen mere afslappet. Farver er med til at præge vores påvirkning, de er forbundet med fysiske og psykiske associationer, som er grundlagt lige fra den tidlige barndom.

Farveterapi kan benyttes via ting man omgiver sig med i hverdagen (tøj, farver i hjemmet), gennem apparater som giver bestemt farve, eller gennem visualisering.

Farveterapi lys er lamper, der udsender det fulde farvespektrum, og som er installeret bag farvede filtre.

Farveterapeuter benytter rygsøjle billedet til at tune sig ind på problemområder.

TIL TOPPEN

Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar direkte eller indirekte for nogen handling, skade eller gene som følge af brug af de råd og oplysninger, der er tilgængelige på www.bionordic.dk.

Alle oplysninger og råd bringes som forfatteren har ønsket det, og der gives ingen garanti for indholdets korrekthed. Bionordic har copyright på alle tekster der findes på siden. Gengivelse og kopiering er forbudt.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved