Auriculoterapi-Øreakupunktur

Auriculoterapi er en diagnose- og terapiform genopdaget af den franske læge Paul Nogier. Der findes op til fire forskellige retninger inden for øreakupunktur. Den Kinesiske øreakupunktur er noget anderledes idet de bruger meridian læren koblet på de forskellige punkter som nyre, lunge, Colon m.v. Så findes der er en russisk og en tysk retning som minder lidt mere om den franske.

Indenfor Auriculoterapi mener man, at i ørebrusken findes reflekser til alle organer samt punkter der har en række psykiske virkeområder. Punkterne virker via nervesystemet.

BEHANDLING

I den vestlige behandling fokuseres der på den akutte lidelse, mens den østlige form ud fra akupunktur teorierne behandler det organ som menes at være skyld i lidelsen. Når der er en belastning i et organ vil det skabe en refleks til et område i kroppen som ved palpering føles ømt.

Til at finde disse ømme punkter kan bruges lige fra en strikkepind til en elektrisk søger. Ofte vil der i området være anatomiske afvigelser omkring punkter som er behandlings værdige, det kan være hvide pletter, ujævnheder, små modermærker eller andre tegn.

Punktvalg med øreakupunktur som bruges her, sker med udgangspunkt i det sygdoms ramte område i denne form som vi anvender.

Behandlingen kan udføres med:
• El akupunktur (30-45 sekunder pr. punkt)
• Laser (Afhængig af laser apparatets styrke, se brugsanvisning)
• Akupunktur (Stikdybde 1-3 mm, skal kunne blive siddende selvom patienten ryster med hovedet).
• Små nåle der bliver placeret for at blive siddende nogle dage. (permanåle, kugler, pressnåle m.m.)

TIL TOPPEN

Bionordic kan på ingen måde drages til ansvar direkte eller indirekte for nogen handling, skade eller gene som følge af brug af de råd og oplysninger, der er tilgængelige på www.bionordic.dk.

Alle oplysninger og råd bringes som forfatteren har ønsket det, og der gives ingen garanti for indholdets korrekthed. Bionordic har copyright på alle tekster der findes på siden. Gengivelse og kopiering er forbudt.


© Copyright 2000 BioNordic® - All rights reserved